Feb 202017
 

Hei ristiinkuntoilukansa!

MM-kisat lähestyvät. Seuraavassa tiiviit ohjeet tuleville viidelle viikolle:

  1. Osallistu. Yhdeksän kymmenestä treenikaverista puhuu kumminkin suu vaahdossa yksinomaan Open-treeneistä, joten älä jää tämän lahkon ulkopuolelle.
  2. Harjoittelun rytmitys siirtyy Openin ajaksi takaisin viime vuonna kokeiltuun ja hyväksi havaittuun, 3+1+2+1-malliin. Näin ohjelmaan tulee lepopäivä ennen lauantain Open-rypistystä. Lepopäivät ovat siis seuraavan viiden viikon ajan maanantai ja perjantai.
  3. Vahva suositus on, että keskitetään kisailu lauantaille –> parempi fiilis, tiimihenki, podi ja tsemppis. Muinakin aikoina (= open gym) saa suorittaa. Lauantain Open Gymeillä (Konala klo 11-13 ja Espoo 12-14) etuajo-oikeus on Open-kisailijoilla.
  4. Konalan  Foundations-tunti jää Openin ajaksi tauolle ja palaa ohjelmistoon 1. huhtikuuta.

Ja alla vielä Rakastettujen Johtajien kirjoittama aiempi, varsin syväluotaava ja viiltävän oivaltava diskurssi aiheesta:

—–

Jokavuotinen Crossfit Games Open -kuntourheilukilpailu alkaa helmikuun 23. päivä. Openissa kilpaillaan viiden viikon aikana viidessä eri lajissa ja siinä on sarjat eri ikäluokille ja taitotasoille. Open on perinteisesti ollut Imperiumin saleilla hauska ja yhteenkokoava tapahtuma. Vaikka salimme käyttämä voima- ja kunto-ohjelma ei olekaan tarkoitettu kisaamista varten, on keväistä ohjelmointia luontevaa muokata openin ympärille.

Vuodenvaihteen maksimitestien jälkeen on jumppien painopistettä muutettu. Jatkossa, aina openien loppuun asti pyrimme voimaillessa keskittymään maksimivoimatasojen ylläpitämiseen. Käytännössä teemme siis lyhyitä sarjoja kohtuullisilla tai pitkillä palautuksilla. Keskity näissä harjoituksissa tekemään hyviä raskaita sarjoja tehokkaasti. Kuntoharjoituksista monet ovat suunniteltu openia silmällä pitäen niin ajallisesti kuin liikkeiden valinnan osalta. Painopiste on liikkeiden taloudellisessa ketjuttamisessa ja “crossfit-taidon” lisäämisessä. Myös voimistelun taitoharjoittelua on lisätty.

Open tuo mukanaan myös joka vuotisen open-kiiman, jota nostattaa salilla kuullut legendat rikotuista ennätyksistä ja epäinhimillisistä venymisistä. Haluaisimme kuitenkin muistuttaa teitä vielä harjoittelun ja suorittamisen pitämisestä erillään. Älä tee jokaista (maksimivoima ja kunto)harjoituksesta kilpailua itsesi tai crossfit-ystäväsi välillä. Jatkuva äärisuoritusten tekeminen ei ole kehittävää ja se saattaa altistaa ylirasitukselle ja loukkaantumisille. Kuuntele kehoasi ja kuuntele valmentajaasi, niin saat harjoittelusta suunnitellun hyödyn. Mikäli olet vasta hiljattain aloittanut crossfit-harrastuksen kysy tarvittaessa lisäohjeita harjoitusten muokkaamiseen omalle taito -ja voimatasollesi sopivaksi.

Terveisin,

Imperiumin väki

P.S. Tässä vielä ohjeistusta käytännön toimintaan (kyllä, ihan samat tarinat kuin vuosi sitten…):

  1. Rekisteröidy osallistujaksi (luo Athlete Profile) ja liity CrossFit Espoon, CrossFit Herttoniemen tai CrossFit 10K:n tiimin jäseneksi osoitteessa games.crossfit.com.
  2. Mikäli epäröit ja alat keksiä mitä ihmeellisimpiä tekosyitä, lue tämä artikkeli tekosyistä. Erityisesti kohdat #3 ja #5 on syytä ottaa vakavasti.
  3. Lajit julkaistaan Suomen aikaa perjantaiaamuisin. Lajien julkaisu tuo enemmän jännitystä elämääsi kuin Lotto, ja voittomahdollisuudetkin ovat paremmat (voitto osuu kohdallesi varmasti, kunhan vain osallistut). Aikaa lajin suorittamiseen on maanantai-iltaan asti, eli voit siis tehdä treenin muunakin aikana, esim. Open Gymillä, vaikkakin toivottavaa on, että mahdollisimman moni osallistuu karnevaaleihin lauantaisin.
  4. Imperiumi (CFE, CFH ja CF10K) palkitsee joka viikko yhden urheilijan “Viikon Taistelija” -palkinnolla. Palkinto myönnetään urheilijalle, joka on osoittanut rautaista taistelutahtoa, urheiluhenkeä ja halua ylittää oman mukavuusalueensa rajat.
 Posted by at 17:28