Mar 272017
 

Hyvät Imperiumin Atleetit!

CrossFit Openin loputtua on aika aloitaa uusi jakso harjoittelussa. Openin hurmos jätetään taakse ja alkaa valmistautuminen tuleviin haasteisiin. Imperiumin ohjelmoinnin tavoitteena on kehittyä monipuolisesti fyysisen suorituskyvyn eri alueilla, mutta tärkein tavoite on kuitenkin atleettien voimatasojen kasvattaminen.

Toisinaan kaiken CrossFit-tohinan ympärilä perusasiat pääsevät unohtumaan. Seuraavalla jaksolla paneudummekin vastusharjoittelun perusteisiin. Jakson tavoitteena on tasata kehon toiminallisia epätaspainoja, vahvistaa tukikudoksia ja kasvattaa lihasta. Painopistealueena on lantion seudun stabiliteetti ja keskivartalon hallinta. Menetelmänä käytämme unilateraalisia (yksipuoleisia) liikkeitä ja tempoharjoittelua. Jakso sopii erinomaisesti niin vasta-alkajille, kuin jo pidempäänkin harrastaneille. Valtaosa CrossFitissa käytettävistä liikkeistä saa voimansa räjähtävästä lantion ojennuksesta ja nyt tehtävillä harjoitteilla on suora siirtovaikutus tulevien jaksojen kyykkyihin, työntöihin, maastavetoihin jne. Tuleva harjoitusjakso edellyttää sinulta kykyä kuunnella ohjeita, pyrkimystä liikepuhtauteen ja taitoa laskea kolmeen.

Jakson kuntoharjoitukset ovat vähän taitoa vaativia ja pääasiassa yksinkertaisien liikkeiden pohjalle rakennettuja. Kauan odotettu juoksukausi alkaa myös nyt. Hyviä treenejä!

– Imperiumin väki –

UKK:

“Tehääksme enää ikinä mitään kivaa?”
– Kyllä me tehdään. Nyt harjoitellaan voimailun perusteita, tasataan kehon epätasapainoja, opetellaan aktivoimaan oikeita lihaksia ja lihasryhmiä, vahvistetaan tukikudoksia ja kasvatetaan lihasta. Tämä kaikki nyt tehtävä auttaa sinua tulemaan vahvemmaksi tulevaisuudessa.

“Mul on just menos smolovi/ ryssäpenkki/ #builtbybergeron ja invictuksen competitors program samanaikaisesti/ Hatch-kyykky/ bulgarialainen painonnosto-ohjelma/ jne.. ni nää kai sopii tehdä sit siinä ohessa?”
– Ööö… itseasiassa ei sovi. Kuten edellä mainittiin jakson tavoitteista, ei mikään ko. tai vastaavista jumppaohjelmista sovi tehtäväksi nykyisen kehon tasapainoon tähtäävän kauden kanssa. Mikäli koet tarvetta ylimääräisiin harjoituskertoihin, suosittelemme muutamaa peruskuntovauhtista hölkkä-/pyöräily-/kävelylenkkiä viikossa.

“Mul jäi maanantaista torstaihin treenit väliin ja tarttis nyt tehdä ne kaikki kerralla, ni mistä alottaisin?”
– Dontcha worry! Treenejä tulee ja treenejä menee. Tee se yksittäinen treeni, josta koet olevan sinulle eniten hyötyä. Älä ala paikkailemaan väliin jääneitä kertoja rasittamalla itseäsi kerralla liikaa.

“Mutku ei nää ees tunnu missään!! Openin 17.1/2/3/4/5 oli paljon rankempi ja kehittävämpi!!”
– Harjoittelun ja suorituksen ero on juuri siinä. Harjoitellessamme kehitämme jotain ominaisuutta ja kilpailusuorituksessa annamme kaikkemme CrossFitin alttarilla. Jos koet esim 15+15 tempolla tehtyä askelkyykkykyä liian kevyeksi käy läpi seuraava tsekkilista:
1) Tempo – esim. kolmen sekunnin eksentrinen on kolmen sekunnin eksentrinen. Varmista, että olette varmasti valkun kanssa samaa mieltä ajan kulusta.
2) Lantion ja keskivartalon kontrolli – seuraavan neljän viikon aikana käytettävät liikkeet on helppo tehdä sinne päin ja suunnilleen. Tarkoitus on kuitenkin kontrolloida lantion seutua, kontrolloida keskivartaloa ja aktivoida oikeita lihaksia, nyt ei jaeta pisteitä siitä kenellä on isoimmat painot tai kuka suoriutuu annetusta sarjasta nopeiten.
3) Isompi vastus tai vaikeampi progressio – Kun pystyt osoittamaan liikkeen hallintaa käyttämälläsi painolla ja osaat laskea sekunteja kolmee asti, voi sinun olla aika ottaa käyttöösi isompi murkula tai/ja vaikeampi vastaavanlainen liike. Viimeisenä vaihtoehtona ota yhteyttää Anttiin/ Peteen/ Olliin ja pyydä ostamaan isompia painoja.

“Tää on niin kivaa ja tunt. maht. Voitaisko aina vaa tehä näitä?”
– Kiva kuulla. Tämä kaikki on tehty sinun parhaaksesi. Valitettavasti nykyinen jakso on vain neljän viikon pituinen, käytä se siis tehokkaasti hyväksesi. Huhtikuun lopussa siirrymme jälleen uusien ärsykkeiden ja tavoitteiden pariin.

 Posted by at 18:24