Aug 152017
 

Hyvät Crossfit Imperiumin asiakkaat!

Ohjelmoinnissa palataan jälleen takaisin voimaharjoittelun perusteisiin, lihaksen kasvattamiseen. Tulevat neljä viikkoa pitävät sisällään tempoharjoittelua, pitkiä sarjoja, lyhyitä palautuksia, monipuolisten liikemallien opettelua tai kertausta, sekä hikeä ja irvistelyä.

Tempoharjoittelulla pyrimme kohdistamaan rasituksen tiettyyn lihakseen tai lihasryhmään, lisäämään liikkeen tarkkuutta, vahvistamaan tukikudoksia ja mahdollistamaan turvallisen voimaharjoittelun tulevilla jaksoilla. Pääliikkeissä eksentrinen eli laskeva vaihe on korostetun hidas ja apuliikkeissä kontrolloitu. Huomioithan harjoittelussasi, että käytetyt painot tulevat olemaan pienemmät kuin perinteisellä rytmillä suoritetuissa liikkeissä ja pyri nostamaan käytettyä vastusta tasaisesti neljän viikon ajan.

Painonnostoharjoittelua jatketaan edelleen kaksi kertaa viikossa tempaus -ja rinnallevetopäivinä. Harjoittelun painopiste on tempaus -ja rinnalevetokompleksien tekemisessä kohtuullisin palautuksin. Kompleksien tekeminen sopii tehtäväksi yhdessä muun lihaksen kasvattamisen tähtäävän treenin ohessa, eikä tällä jaksolla pyritä rikkomaan ennätyksiä kiloissa laskettuna. Käytä painoja jotka hallitset ja pyri taitavaan tekemiseen.

Kuntoharjoitukset ovat tulevalla jaksolla pitkähköjä ja sisältävät paljon toistoja kevyehköllä tai kohtuullisella vastuksella. Kehonpainolla tehtävät liikkeet tulevat myös tutuiksi.

Harjoittelun jaksottamisella haluamme antaa sinulle mahdollisuuden turvalliseen ja kehittävään treeniin. Neljästä viiteen viikkoon pituisten jaksojen tarkoitus on keskittyä yhteen tai kahteen
kehitettävään ominaisuuteen kerrallaan. Pidemmän ajan kuluessa eri jaksojen hyödyt tulevat esiin taitavampana liikkeenä, lisääntyneenä voimana ja parantuneena yleiskestävyytenä.

terv. Imperiumin väki

Linkki tempoharjoittelusta: http://www.crossfitinvictus.com/blog/what-does-30×0-mean/

 Posted by at 12:58