Apr 012018
 

Hyvät Imperiumin asiakkaat!

“Olisiko pitänyt pilkkoa hupsut pienempiin setteihin ja vetää ne mavet ub? Vai sittenkin peissata soutu järkevämmin? Ja ens vuonna mä aion ainaki vetää tossut tankoon määrättynä!!” Crossfit Open 2018 on suoritettu ja jälkipelit pelattu. Maailmanlaajuinen ja monipuolinen kuntokilpailu on saattanut paljastaa suorituskyvystäsi selkeitä puutteita ja motivaatio valmistautua tuleviin koitoksiin on huipussaan.

Imperiumin ohjelmoinnissa uskotaan painopisteajatteluun. Suurin osa harjoittelusta tietyllä ajanjaksolla keskitytään kehittämään yhtä tai kahta ennalta suunniteltua voiman ja/tai suorituskyvyn osa-aluetta. Ennen openia oli esim. maksimivoimaa kehittävä jakso ja openin aikana maksimivoimaa ylläpitävä ja työkykyvyn kehittämiseen tähtäävä painotus. Nyt alkavan jakson tavotteena on lihasmassan lisääminen ja liikkeen tarkkuuden kehittäminen. “Isompi lihas on vahvempi lihas” pitää edelleen paikkansa (lähes aina). Tarkempi liike on tehokkaampi ja taloudellisempi, pitää myös paikkansa vaikkei sitä tekstiä kannata t-paitaan painatuttaakaan.

Tulevissa voimailuissa on pitkähköjä työsarjoja ja vajaita palautusaikoja, pitkiä komplekseja ja polvilinjan tarkastelua, on apuliikkeitä ja apuliikkeiden apuliikkeitä.  Tekemistä riittää painojen ollessa kohtuulliset. Just do the work! Kuntoharjoituksissa keskitytään tasaiseen tekemiseen melko raskailtakin tuntuvilla vastuksilla. Monet teistä myös innolla odottavat jo jäiden sulamista ja juoksukauden alkamista. Tämäkään toiveenne ei jää toteuttamatta. Se on hyvä asia. Pyrimme samalla pitämään harjoittelun sopivasti monipuolisena.

Openin jälkeen on Imperiumin ohjelmointiin tulossa vielä yksi merkittävä muutos. Jatkamme tästä eteen päin openin aikana käytössä olleella viisipäiväisellä treeniviikolla. Maanantaina ja perjantaina levätään, ja muina viikonpäivinä on ohjatut wodit. Lepopäivinä on saleilla tietenkin normaalit open gym -tunnit ja koutsi aina paikalla. Syynä muutokseen on jo useampana vuotena asiakkailta tullut positiivinen palaute ko. treenijaon selkeydestä. Kuukausi- ja vuositasolla tulee ahkerimmille jumppaajille myös enemmän lepopäiviä ja palautumista. Ja sekin on siis hyvä asia.

Imperiumin väki

 Posted by at 07:33